Let The Peoples Sing

Kuvaus

Vaskivuoren lukion kamarikuoro kilpailee kansainvälisen Let the peoples sing -kuorokilpailun finaalissa Musiikkitalolla 15.10. klo 20. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi YLE on saanut kilpailun tänä vuonna järjestettäväkseen ja mukana on kahdeksan kuoroa ympäri Eurooppaa. Kilpailun finaalia voi seurata paitsi Musiikkitalon konserttisalissa myös suorana YLE Teemalta ja YLE Radio 1 -kanavalta. Tervetuloa tykkäämään Vaskivuoren lukion kamarikuorosta Facebookissa ja Instagramissa, sekä lukemaan kilpailuihin valmistautumisesta täältä: https://yle.fi/aihe/klassinen/suomalaisnuoret-bloggaavat-matkalla-kansainvaliseen-kuorokisaan#story-234"

Esittely areenassa: https://areena.yle.fi/1-4142173

Vaskivuoren lukion kamarikuoro

Vaskivuoren lukion kamarikuoro on nuorisosekakuoro, jossa on noin 30 laulajaa. Kuorotoiminnalla on lukiossamme pitkät perinteet aina vuodesta 1965, jolloin musiikkineuvos Toivo Korhonen perusti Vantaanjoen yhteiskoulun kuoron, nykyisen kamarikuoron edeltäjän. Vuosina 1990 - 2010 kuoroa johti musiikin maisteri Jukka Lehtinen. Vuodesta 2011 johtajana on musiikin maisteri Jonna Vehmanen.

Vaskivuoren lukion kamarikuoro on kautta vuosikymmenten kuulunut suomalaisten nuorisosekakuorojen parhaimmistoon. Vuosina 2003-04 kuoro nimettiin Suomen Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi ja 2005-07 kulttuuriministerin Nuori Kulttuuri -lähettilääksi.Keväällä 2014 kuoro voitti VocalEspoo –kuorofestivaalin koulukuorokilpailun lukiosarjan ja keväällä 2016 kuoro palkittiin Neerpeltin kansainvälisillä kuorofestivaaleilla oman sarjansa ensimmäisellä palkinnolla (cum laude). Kesäkuussa 2017 kuoro saavutti Tampereen sävel –kuorofestivaaleilla kaksi kultaleimaa. Syksyllä 2017 kuoro osallistuu kansainvälisen Let the peoples sing –kuorokilpailun finaaliin Helsingissä.

Kuoro esiintyy vuosittain kotimaassa useissa konserteissa. Kuoro on tehnyt monia ulkomaille suuntautuneita menestyksekkäitä konserttikiertueita ja festivaalivierailuja Pohjoismaihin, Viroon, Itävaltaan, Sveitsiin, Unkariin, Englantiin, Kiinaan (2003) ja Etelä-Afrikkaan (2006). Kuoro on esiintynyt useita kertoja radiossa, julkaissut kuusi äänilevyä ja CD:t Tuulen soittoa (1995), Hiljainen Gloria (2005), Valo saavuttaa (2009) ja Kuule minua, tuuli (2013).

 

Kuoron jäsenet
Kuoroon valitaan uudet jäsenet koelaulun perusteella syys- ja kevätlukukauden alussa. Pääsykokeeseen kuuluu vapaavalintainen laulu ilman säestystä, ennakkotehtävä, äänialan testaus sekä haastattelu. Pääsykokeista ilmoitetaan lukion ilmoitustaululla sekä tiedotteissa.

 

Seniorikuoro
Syksyllä 2001 perustettiin Vaskivuoren lukion kamarikuorossa laulaneista laulajista kuoro nimeltään Qoro Quando. Kuoron tarkoituksena on jatkaa siitä, mihin lukion kamarikuorossa päästiin, eli pitää taiteellinen ja ohjelmistollinen taso korkealla.

 

Kuoronjohtaja Jonna Vehmanen
Jonna Vehmanen (o.s. Salminen) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 2008 ja Metropolia-ammattikorkeakoulusta kuoronjohtajaksi vuonna 2015. Vaskivuoren kamarikuoron lisäksi hän johtaa lukion mieskuoroa ja Vantaan musiikkiopiston lapsikuoroja. Lisäksi hän on ollut mukana Sulasolin Nuorten Kuoroliiton hallituksessa vuodesta 2008 lähtien. Laulajana hän toimii aktiivisesti EMO Ensemble -kamarikuoron riveissä sekä periodeittain Helsingin Kamarikuorossa.

Esiintymispyynnöt:


Kuoronjohtaja Jonna Vehmanen
vehmanenjonna@gmail.com
tai
Rehtori Elina Arokannas
elina.arokannas@vantaa.fi