The Addams Family

Tapahtuman tiedot

Vaskivuoren lukion The Addams Family -musikaali siirtyy kesäkuulle 2021!

 

Vallitsevassa tilanteessa Vaskivuoren lukion juhlamusikaalin harjoitukset keskeytetään, ja musikaalin ensi-ilta siirtyy kesäkuulle. Rajoitusten tuomista haasteista huolimatta työryhmä pitää ensiarvoisen tärkeänä musikaalin saattamista näyttämölle. 

Vaskivuoren lukion musikaalihistoria on pitkä ja menestyksekäs. Kesäkuussa 2021 ensi-iltansa saa Vaskivuoren 30. musikaali The Addams Family. Alkavanakin vuonna Martinuksen lavalle nousee lähes 100 ammattiohjatun musiikkiteatterin tekemiseen sitoutunutta opiskelijaa. 

Juhlavuoden musikaalia on harjoiteltu Vaskivuoressa elokuun alusta lähtien, jo kesälomien aikana. Ensi-illan siirtyessä tammikuulta kesäkuulle teoksen harjoituskausi on yli lukuvuoden mittainen.

"Vaskivuoren musikaalit ovat taiteellisesti kunnianhimoisia ja parhaiten satsattua nuorten esittämää teatteria Suomessa. Sekä me ammattilaiset että opiskelijat suhtaudumme teoksen harjoitteluun äärimmäisen kunnianhimoisesti ja olemme tehneet valtavasti töitä tämän teoksen eteen koko syksyn. Olemme vallitsevasta tilanteesta huolimatta pystyneet harjoittelemaan Addamsia hyvin koko syksyn ajan ja työryhmäkin on pysynyt terveenä. Olemme siis olleet onnekkaita! Uhka koko teoksen peruuntumisesta tuntui katastrofaalisen epäreilulta sekä työryhmää että erityisesti nuoria kohtaan. Nuoret ovat eläneet teoksen mukana joka solullaan. On todella upeaa, että siirto kesäkuulle onnistuu ja saamme tämän huikean teoksen kaikkien nähtäville kuten kuuluukin!" toteaa musikaalin ohjaaja Hanna Lekander. 

Liput kesäkuun näytöksiin tulevat myyntiin 15.12.2020

 

Tammikuun esityksiin ostettuja lippuja ei tarvitse palauttaa. Uudet korvaavat liput toimitetaan asiakkaille automaattisesti näytösaikataulun varmistuessa. 

”Esimerkiksi tammikuun loppuunmyydyn ensi-illan liput käyvät sellaisenaan kesäkuun ensi-illassa. Ensi-iltaa seuraavaan näytökseen lippuja ostaneet saavat liput kesäkuun toiseen näytökseen jne. Noudatamme edelleen tämänhetkisiä suosituksia, ja laitamme liput myyntiin niiden mukaan. Lisäämme paikkoja kevään mittaan, mikäli tilanne sen sallii”, kertoo musikaalin tuottaja Jane Manninen. 

Jos asiakas kuitenkin haluaa palauttaa jo hankkimansa liput, rahat palautetaan. Näissä tilanteissa yhteys sähköpostitse: service@lippuautomaatti.fi 

Lipunmyynti kesäkuun näytöksiin alkaa 15.12.2020

 

The Addams Family 

 

The Addams Family on älykäs koko perheen goottihenkinen komediamusikaali, joka nostaa salakavalasti esiin kipeitä aiheita ja osuu paikka paikoin hyvinkin syvälle. Se kyseenalaistaa normit ja normaaliuden ja kysyy: “Mikä on normaalia ja kuka sen määrittää?”

The Addams Familyn vahvoina teemoina ovat suvaitsevaisuus, erilaisuuden ymmärtäminen, perhekeskeisyys ja ylpeys omista juurista - omasta historiasta. Perhekeskeisyydessään se ei suinkaan nojaa perinteiseen ydinperheeseen, vaan pikemminkin todistaa, että perhe on myös hyvin joustava käsite. Ei ole väliä, jos ei ihan tiedetä, kenen isoäidistä on kyse: yhtä kaikki isoäiti kuuluu perheeseen, ja perhe pitää yhtä! 

Perheen tuki ja apu on tärkeää Addamsin suvussa. Kun nuori Wednesday rakastuu erilaiseen“normaaliin” Lucas poikaan, pyydetään amoreiksi koko esivanhempien joukko, ja he pääsevät palaamaan omiin hautoihinsa vasta, kun nuoripari on onnellisesti yhdessä.

The Addams Family on myös oodi vahvoille naisille. Päähenkilö Gomezin teemabiisi voisi hyvinkin olla Matin ja Tepon kappale “Kaiken takana on nainen”, sillä naistensa eteen perheen pää tekee kaikkensa, vaikka joutuukin tämän vuoksi vaikeuksiin.

Musikaali käsittelee myös parisuhdetta, perheen sisäisiä statusrooleja ja ennen kaikkea julistaa maailmalle: “Ole itsesi ja erotu ylpeästi massasta”. 

Liput 15.12. alkaen osoitteesta: www.vaskivuorenesitykset.fi 

Työryhmä

ohjaus

HANNA LEKANDER

musiikinjohto

MIKA KARHUNEN

koreografia

KATRI LIIKOLA

äänisuunnittelu

ILKKA RUUTU

valo- ja videosuunnittelu

MIKKO LINNAVUORI

puvustus 

SUVI-TUULI HÖGLUND

lavastus ja tarpeisto

SAMULI HALLA

maskeeraus

IDA AL-ANI

graafinen suunnittelu ja käsiohjelman taitto

LEELA KONTTAVAARA

valokuvaus

TOMI HÄMÄLÄINEN

assistentti

STELLA LAPPALAINEN

taloudenhoitaja

MARJA-LIISA PIISPALA

tuotanto

JANE MANNINEN

vastaava tuotanto

ELINA AROKANNAS

THE ADDAMS FAMILY

 

Book by

Marshall Brickman & Rick Elice

 

Based on Characters Created by CHARLES ADDAMS

 

Music and Lyrics by Andrew Lippa

 

Suomennos Tiina Puumalainen & Ilpo Tiihonen

 

 

Vaskivuoren lukion ja Vaskivuoren lukion musiikkiseura ry’n tuotanto

Teoksen esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma

OTA YHTEYTTÄ

ESITYS TILAISUUTEEN?

Jane Manninen, tuottaja

jane@detalj.fi

Musiikkiesityksiä voi tiedustella musiikkilukion johtaja Matti Suomelalta, matti.suomela@eduvantaa.fi

Tanssiesityksiä voi tiedustella tanssilukion johtaja Lotta Wichmann, lotta.wichmann@eduvantaa.fi 

 

Teatteriesityksiä koskeviin tiedusteluihin vastaa teatteriopettaja Susanna Metsälä, susanna.metsala@eduvantaa.fi.

@VASKIVUOREN ESITYKSET 2020

  • Grey Facebook Icon